Welkom Suiker Zoetstoffen Woordenlijst Merken Produkten Zwanger Baby's KinderenReceptenTrakteren


Blog

Links

Colofon

Disclaimer

Zwanger

'Jij wordt wat ik eet'

Kunstmatige zoetstoffen zijn niet altijd onschadelijk en mogen om die reden niet in baby-, peuter- en kleutervoeding voorkomen. Tijdens de zwangerschap is het dus aan te raden deze zoetstoffen te vermijden. Het is beter om suiker te gebruiken dan bijvoorbeeld aspartaam. Gewone cola dus, in plaats van cola-light.

Smakelijk Eten
Je smaak kan veranderen tijdens de zwangerschap. Je krijgt, waarschijnlijk tijdelijk, trek in andere dingen dan normaal. Oliebollen, zoute haring of liters appelsap. Je weet waarschijnlijk heel goed welke ongezonde snacks je met mate moet nuttigen en aan welke gezonde hapjes je te buiten kan gaan.

Het kan ook heel goed zijn dat je bepaalde dingen helemaal niet wilt eten. Kip, brood of koffie. Wanneer iets opeens niet meer smaakt luister dan naar je lijf. Na de zwangerschap lust je het waarschijnlijk wel weer maar vooralsnog is het slim naar een alternatief op zoek te gaan dat je wel kunt verdragen. Kalkoen, speltbrood of thee.

Borstvoeding
Wie borstvoeding geeft doet er goed ook om ook tijdens de borstvoedingsperiode kunstmatige zoetstoffen te vermijden. Die mogen tenslotte niet voorkomen in babyvoeding. En wat jij eet, drinkt je baby ook.

Het Kenniscentrum Borstvoeding heeft een leuke website.